maanantai 17. kesäkuuta 2013

Perhetapaaminen

Viikonlopun aikana meidän pihapiirissä oli vilskettä, kun ajokoirapennut lähtivät uusiin koteihinsa. Sunnuntai-illan päätteeksi käväisin vielä pikaisesti Kiihtelysvaarassa kääpiöpinserikasvattimme Valman kotona. Valman oikean korvan pää on vielä hieman pehmeä, joten päätimme Valman emännän kanssa teipata sen vähäksi aikaa, jotta korva ehtisi jäykistyä Joensuun näyttelyyn mennessä.

Valmaa lähti moikkaamaan minun lisäkseni myös Valman sisko Martta sekä Valman vanhemmat Elsa ja Esko.

Kävimme ensin katsomassa lammaskatrasta metsälaitumella. Lampaiden joukossa oli myös meille varatut kolme ruskeaa kaunotarta: Elsa, Elma ja Esteri. Lampaat olivat huomattavasti kesymmän oloisia kuin talvella, eivätkä ne välittäneet, vaikka Esko yritti aluksi hieman paimentaa niitä. Olimme jonkin aikaa lampaiden kanssa samassa aitauksessa ja oli ilo huomata, miten nopeasti meidän kääpiöt tottuivat lampaisiin. Esko yritti pisimpään juosta ja haukkua lampaiden ympärillä, Elsa ei puolestaan haukkunut niille ollenkaan. Martta otti aluksi mallia isästään, mutta vaihtoi onneksi pian mallikseen Elsa-emänsä. Valma liikkui hyvin tottuneesti lampaiden joukossa.Lampaiden luota suunnistimme katsomaan tipuja, jotka olivat jo saaneet hieman väriä höyheniinsä/sulkiinsa. Ilta oli siinä vaiheessa jo sen verran pitkällä, että kanat ja tiput olivat asettumassa yöpuulle, joten emme viipyneet kauaa tipujen luona. Ne olivat kuitenkin todella suloisia.

Tipujen katselun jälkeen menimme sisään ja teippasimme Valman korvan. Valma oli nätisti aloillaan koko operaation ajan. Vapaaksi päästyään se yritti hetken hangata teippausta pois korvastaan, mutta kääpiöpinserimäiseen tapaansa suunnisti pian kohti uusia seikkailuja välittämättä siitä, että korvassa oli jotain ylimääräistä.Kotiin päästyäni minua odotti kodalla isäntä villisikapaistin, nuotioperunoiden ja korvasienikastikkeen kanssa. Saunoimme ukkosen jylinässä ja nautimme täydellisen aterian päivän päätteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti