tiistai 15. lokakuuta 2013

Kesän ja alkusyksyn touhuja

CHILI-TYTÖT

Mehtäpirun Chili-pentueen tytöillä oli ensimmäiset juoksut heinä-elokuun aikana. Tyttöjen juoksut alkoivat samassa järjestyksessä kuin tytöt syntyivät tähän maailmaan. Elman juoksu alkoi ensimmäisenä heinäkuun alkupuolella, ja pari viikkoa sen jälkeen alkoi Filan juoksu. Valman juoksu alkoi elokuun puolessa välissä ja Martan juoksu pari viikkoa sen jälkeen.

Mehtäpirun Chili-tyttöjen omistajat ovat kaikki tyytyväisiä tyttöihinsä. Jokaisesta on tytöstä on kasvanut reipas ja rohkea nuori nainen. Alla olevissa kuvissa tytöt ovat syntymäjärjestyksessä: Elma, Fila, Valma ja Martta.


KÄÄPIÖIDEN HARRASTUKSET

Esko aloitti kesän alussa raunioetsintäharjoitusten rinnalla kaverikoiratoiminnan. Kun Esko sai täyteen riittävän määrän vierailuja, pääsi myös Elsa mukaan kaverikoiratoimintaan. Elsa on ilmoitettu myös mejä-kurssille, koska Elsa on ollut aina hyvin kiinnostunut verenhajusta ja mejä vaikuttaa sen vuoksi juuri sopivalta harrastukselta Elsalle.

Elsa, Esko ja Martta jatkavat myös näyttelyissä käyntiä - melko harvakseltaan, mutta kuitenkin. Elokuussa Elsa osallistui Martan ja Valman kanssa Joensuun näyttelyyn ja marraskuussa suuntaamme kohti Jyväskylän näyttelyä, jossa Elsan ja Eskon lisäksi on näytillä Mehtäpirun tytöistä Martta ja Valma.


LAMPAAT

Syyskuussa Mehtäpirun pihapiiriin muutti viisi suomenlammasta: kolme ruskeaa tyttöä Kiihtelysvaarasta ja kaksi valkoista tyttöä Nurmeksesta. Koska osalla lampaista oli samoja nimiä kuin meidän koirilla, annoimme lampaille uudet nimet - tosin Suklaa sai pitää oman nimensä. Muiden tyttöjen nimet ovat Toffee, Kinuski, Vanilja ja Minttu. Alla olevassa kuvassa lampaat meidän Essin kanssa.AJOKOIRAT

Syyskuun alussa alkoi jäniksenmetsästyskausi ja ajokoirat pääsivät puolen vuoden tauon jälkeen taas tositoimiin. Myös meillä asustavat kaksi Hillan pentua pääsivät tutustumaan jäniksenmetsästyksen saloihin.

Hilla ja Halla ovat jo kokeneita jäniksenajajia ja molemmalle on ehditty ampua tänä syksynä jo useampi jänis. Hilla ja Halla pystyvät ajamaan jänistä monta tuntia peräkkäin, ja jos jänis pääsee välillä hyvään piiloon, jaksavat molemmat tehdä sitkeästi töitä löytääkseen jäniksen uudelleen.

Hilla ja Halla ovat molemmat osallistuneet tämän syksyn aikana myös ajokokeeseen. Hilla osallistui kokeeseen tuloksella AJOK-3 ja Halla osallistui kahteen kokeeseen tuloksilla AJOK-3 ja AJOK-1. Kokeet olivat Hallan ensimmäiset kokeet.

Myös Hillan pennut ovat osoittaneet merkkejä jäniksenajokyvyistä. Ne pennut, joiden omistajat ovat jo käyttäneet pentujaan metsällä, ovat osoittaneet hyviä metsästysominaisuuksia. Yhdelle pennuista on ammuttu jo kaksi jänistä ja moni muukin on ehtinyt jo ajaa ainakin pieniä pätkiä jäniksen perässä. Luin vasta äskettäin, että tutkimusten mukaan metsästystaipumus ja kiinnostus riistaan ovat ominaisuuksia, joilla on korkea periytymisaste. Niinpä kaikista Mehtäpirun Idän-pennuista pitäisi suurella todennäköisyydellä tulla hyviä ajokoiria; ovathan niiden vanhemmat osoittaneet erinomaisia metsästysominaisuuksia.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kasvattiemme kehitystä ja toivomme kaikille kääpiöpinseri- ja ajokoirakasvattiemme omistajille mukavaa syksyn jatkoa! Ja muistakaa: kaiken harrastamisen ja touhuamisen keskellä on välillä myös hyvä levätä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti