torstai 30. tammikuuta 2014

Talven taikaa

Viimeisimmästä päivityksestä on kulunut jo melkoinen tovi: 3 kuukautta. Sinä aikana on ehtinyt tapahtua paljon asioita Mehtäpirun asukkaille.

Marraskuun puolessa välissä kävimme Jyväskylän näyttelyssä Elsan, Eskon ja Martan kanssa. Mukana näyttelyssä oli myös Martan sisko Valma. Näyttelyreissu oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut: Esko oli VAL-ERI, Elsa oli AVO-EH, AVK3, Martta oli JUN-ERI, JUK4, SA ja Valma oli JUN-EH.

Marraskuun lopulla Halla osallistui Susirajan Pamaukseen. Tuloksen oli AJOK-3. Päivä oli olosuhteiltaan todella vaativa ja toisen erän jänis jäi Hallalta löytymättä. Ensimmäisessä erässä jänis kuitenkin löytyi nopeasti ja Halla juoksutti sitä täydet 120 minuuttia. Koepäivän jälkeen Halla lepäsi tyytyväisenä olohuoneen sohvalla.
Joulukuun 8. päivä alkoi Elsan juoksu. Elsalle oli etsitty jo valmiiksi sulhanen, jonka luona Elsa pääsi käymään joulukuun puolen välin jälkeen. Tulevien pentujen isä on Edy, jolla on todella mahtava luonne. Yhdistämällä Elsan ja Edyn upeat luonteet toivomme saavamme huippuluonteisia kääpiöpinsereitä.
Joulukuun 16. päivä Mehtäpirun Chili-pentue juhli 1-vuotis syntymäpäiväänsä. Syntymäpäiväjuhliin pääsivät osallistumaan Martan lisäksi Elma ja Valma. Syntymäpäiväkakku teki kauppansa silmänräpäyksessä - myös Valmalle, joka oli ennen meille tuloa syönyt mahansa täyteen nauttimalla perheensä collien ja kanojen ruuat.
Elsa ultrattiin 16.1. ja ultran mukaan pentuja olisi tulossa ainakin viisi. Pennunvaraajat odottavat jännittyneinä, syntyykö tyttöjä ja poikia niin paljon, että jokainen saa toivomansa pennun.

Tammikuun 24. päivä kävimme hakemassa lampaillemme pässin kylään. Albertti-pässi on vanhahko herrasmies, joka ei ole vielä koskaan päässyt astumaan uuhia. Albertti näytti kuitenkin heti ymmärtävän jutun juonen, joten kesä-heinäkuun vaihteessa Mehtäpirun pihapiiriin syntynee joukko pieniä karitsoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti